Jordi Busque ihailee tähtiä suolatasangolla Boliviassa.
Jordi Busque
GEO
Barcelonalaissyntyinen valokuvaaja Jordi Busque tarkastelee taivasta sekä valokuvaajan että astrofyysikon silmin. Hän on dokumentoinut tähtitaivasta eri puolilla maailmaa ja antanut projektilleen nimen Stolen skies eli Varastetut taivaat. Hän on matkustanut tähtien perässä niin Argentiinan Patagoniaan, luonnonsuojelualueelle Espanjan Kataloniaan kuin suolatasangolle Boliviaan.
Yhä useammissa paikoissa kaupunkien tuottama valosaaste estää tähtitaivaan näkymisen. Esimerkiksi Busquen Parc Natural Els Ports -luonnonsuojelualueella ottamassa kuvassa läheisen Tortosan kaupungin valot punertavat taivaan niin, että tähdet näkyvät himmeämpinä kuin koskemattomassa luonnossa. Yllä olevassa kuvassa valosaaste ei häiritse elämystä, eikä ihme, sillä Salar de Uyunin suolatasanko eli suola-aavikko Boliviassa on maailman suurin. Tämä valkoinen erämaa on kymmenen neliökilometrin laajuinen ja sijaitsee Andien vuorijonon keskellä liki neljän kilometrin korkeudessa.
Mies kuvassa on Jordi Busque itse.
Suolatasankokuva ja kaksi muuta Stolen skies -projektin kuvaa on julkaistu GEO-lehdessä 2/2018.
Lue myös:
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 135, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2